Rakastan alkukesää,ja sen upeutta; vihreyttä, raikkautta, kaiken uuden odotusta, fiilis kun kaikki ihana on vielä edessäpäin!

Jokaikinen kesä sekoan puutarhahommien suhteen täysin. Kesäkukat lähtee aina lapasesta, ja suunnittelen hirveesti mitä aion kesällä tehdä, varsinkin pihalla...jostain syystä ne aina vaan jää suunnitteluvaiheelle. No, tänä viikonoppuna on tullut tartuttua tuumasta toimeen niin että selkä-ja pakaralihakset huutaa hoosiannaa! Sain istutettua kukkasia,kitkettyä kasvimaata, kitkettyä kukkapenkkiä ja istutettua pari uutta kukkasta, sekä kurpitsat ja kurkut pistin myöskin maahan.

Pari kesää suunnitteilla ollut kesäkeittiökin on jo suunnittelua pitemmälle saatettu, sillä kävin ostamassa Clas ohlsonilta grillipaviljongin, joka oli tarjouksessa. Siihen alle olis tarkoitus tehdä ns.terassilaudoitus, niin olis kivempi sit kokkailla siellä. Olin suunnitellut sellaisen kukkulan päälle,jossa tällä hetkellä ei ole muuta kuin nuotiopaikka, mutta saas nähdä onko paikka hieman epäkätevä, koska se on epätasainen, täytyy kivuta rappusia,ja nyt en enää ookkaan ihan varma,että sopiiko noin mitoiltaan terassi sinne, jottei ole ihan notskipaikassa kiinni. Puutarhakalusteet onkin alempana paviljongissa, joten mietin oisko sit hölmöä roijata niitä ruokia sinne alas... käytäntö on nyt hieman epäselvää...

Innoissani olen muustakin kuin kesästä, sillä tasaisesti on vaa'an lukematkin tulleet alaspäin. Kotivaa'an mukaan kiloja on kohta kuudessa viikossa tippunut -11,2kg. Jes! Eka etappi tavoitteen suhteen siis ylitetty. Painoni on viimeeksi ollut kaksinumeroisella luvulla joskus ennen lapseni syntymää. Se onkin jo ihme. Jonkinlainen hulluus tässä kai iskee, kun ilmoittauduin työpaikan kautta Luonteripyöräilyyn puolikkaaseen lenkkiin, 42km etappi ois edessä elokuun 13.pvä. Huh! Mutta se on samalla sellanen itsensä voittamishomma tän kaiken dietteilyn lomassa.

Tässä tämän päivän tunnelmia, lähinnä tuolla puutarha-osastolla...

NMS_7201.jpg

NMS_7202.jpg

Ukkokultani osti äitienpäivälahjaksi tän ihanan hortensian <3

NMS_7203.jpg

Lempipaikkani... (taustalla näkyvä ulko-ovi odottelee korjausta,koirat on raapineet pinnan pois...)

NMS_7205.jpg

NMS_7207.jpg

NMS_7208.jpg

<3

NMS_7211.jpg

Kirsikkapuiden kukintoa...

NMS_7213.jpg

Pensasmustikatkin nupussa...

NMS_7214.jpg

Kesäkurpitsan taimet pääsi "laariin" kasvamaan...

NMS_7216.jpg

Can't believe this! Päärynäpuut ei oo vielä koskaan edes kukkineet, vaikka onkin vuodelta 2009 maassa tököttäneet. Nyt edes toinen on täynnä kukkia! Eihän se sitä sano,että tekee hedelmää,mutta hyvä saavutus tämäkin.

NMS_7217.jpg

Ihanat omenankukat

NMS_7218.jpg

Paljon kärsinyt rautatieomenapuu vaan sinnittelee...

NMS_7219.jpg

Luonnon kauneutta; kukkiva tuomi...ja se tuoksu...

NMS_7220.jpg

Kyynelkoivu <3

NMS_7225.jpg

Tuomen kukkaset...

NMS_7233.jpg

Tyttäreni leikkimökkiin piti myös laittaa kukat...

NMS_7234.jpg

Riippapihlaja on kans miun suosikki,mut jostain syystä se ei oo oikein kasvanut kauheesti, kaveri jo kuivi pois...